06 Temmuz 2013

The Descendants (Senden Bana Kalan)



The Descendants (2011)

(8/10)

-Senden Bana Kalan-


Düşünün; sürekli işleriyle uğraşan ilgisiz bir baba ve ilgisiz bir eş… Karısının geçirdiği ölümcül bir deniz kazası sonrasında iki kızıyla ilgilenmek zorunda kalıyor. Onları hiç tanımadığını fark ediyor. Bunca zorluk yetmezmiş gibi birde büyük büyük dedesinden miras kalan bir arsanın satış işlemlerinin tüm yükü onun üstünde. Aaaa dur bir de aldatıldığını öğreniyor.
Böyle bir rolü George Clooney gibi hayran olduğu bir aktörün canlandırması da filmi ayrı bir dikkat çekici kılıyor. Mimikleri, davranışları, konuşması oyunculukta ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gösteriyor. Filmde başka tanıdık yüzler de var ama benim en çok dikkatimi çekenlerden birisi Scooby-Doo’da ki Shaggy rolüyle aklıma kazınan Matthew Lillard’dı. Zamanın hızlı geçtiğini hatırlattı (:
Bu film havaide çekilmiş ve yönetmen Alexander Payne bir çok doğa harikasını ve cevre güzelliğini de bizlere yansıtmış. Hoşuma giden ayrıntılardan biriside buydu.
Son olarak Shailene Woodley’e dikkat etmenizi istiyorum; çünkü bu güzel kızı daha çok sık göreceğiz. Kaçırmamanız gereken bir film. İster ailenle, ister arkadaşlarınla izleyebilirsin. Şimdiden,


…İyi Seyirler…