09 Şubat 2014

The Wolf of Wall Street (Para Avcısı)



The Wolf of Wall Street (2013)

(9/10)

-Para Avcısı-

Karşında 5 filme bedel bir yapıt duruyor. Neden mi böyle dedim? Çünkü, bu 180 dakikalık filmde onlarca filme yetecek kadar olay, kahkaha ve oyuncu var. Bunun hem iyi hemde kötü yanları var. Şöyle anlatayım: gülmek güzel şey ama bir insan üç saat boyunca gülemez. Filmin ikinci yarısında "hadi ama yeter" dedirtiyor.
Film, Jordan Belfort'un broker olarak büyük bir şirkette işe girmesiyle başlıyor. Kısa sürede büyük bir gelişme kaydetmesine rağmen ekonomik kriz yüzünden işinden ayrılıyor. Artık borsanın içine düşmüştür ve damarlarına işlemiştir brokerlık. Yeni bir şirket ararken küçük hisseler satan bir şirkete gidiyor... ve şirketteki herkese bildiklerini öğretmeye başlıyor...
Bu mükemmel kadroda, 'dan etkileyici bir performans zaten bekleniyordu; ama ben dikkatleri güzelliğiyle daha çok başımızı döndürecek olan 'ye çekmek istiyorum. Bundan sonra sık sık göreceğimize eminim. 
Bunu söylemeden edemeyeceğim, erotik sahneler çıkarılırsa filmin süresi normal bir komediye eşitlenebiliyor. Ve hayatımda ilk defa bu kadar küfürlü ve uyuşturuculu bir film gördüm. Kısacası biraz(!) +18 bir film.
Siz yinede kemerlerinizi bağlayın ve eğlenceye hazır olun. Şimdiden;

...İyi Seyirler...

!ÇOCUKLARIN ULAŞAMAYACAĞI YERLERDE SAKLAYIN!